Leden/bewoners bijeenkomsten op de agenda
De volgende vergadering/ Bijeenkomst
17-04-2025 Meanderlaan 218 aanvang 19.00
de oprichting
Oprichting “Meander Commissie”
16-02-2024
Aanwezige: Arnold Schuitte, Anita Schuitte-vd Linde, Ronny Molegraaf, Regina Molegraaf, Jeanne Sprengers.
Afwezig met kennisgeving: Bram Schaap.
Op 16 februari zijn bij elkaar gekomen bovenstaande personen met het oogmerk een sociale commissie op te richten ten gunste en behoefte van de sociale samenleving van het appartementencomplex Meanderlaan.
Besloten is op deze avond dat het bestuur er als volgt uit gaat zien;
Voorzitter: Arnold Schuitte
Secretaris: Jeanne Sprengers
Penningmeester: Regina Molegraaf / Anita Schuitte-vd Linde
Troepgroep Coördinator: Ronny Molegraaf
Algemeen bestuurslid Bram Schaap
Aldus gestemd en besloten op 16-02-2024
De oprichting van de "Meandercommissie" waarvoor we eerst bij 'Woongoed 'zijn gaan praten.
Verslag van gesprek bij Woongoed
D.D. 6-2-2024 om 13.00
Woongoed: Richard Blom, Medewerker Participatie en Relatiebeheer en Thijs Lutlage, Sociaal Huismeester.
Bewoners meanderflat: Arnold en Anita Schuite en Bram Schaap en Jeanne Sprengers
Het gesprek had een ontspannen sfeer, waar ik, Jeanne Sprengers, eerst mijn verontschuldiging heb aangeboden voor de miscommunicatie omtrent het aantal mensen die met mij zouden meekomen.
Gesprekpunt 1
Het blijkt dat Thijs een sociaal huismeester is en dus gedeeltelijk de taken van een huismeester op zich heeft. Hij signaleert en stuurt aan, maar is niet de huismeester die de rotzooi opruimt of prullenbakken leegt. Hij doet dit nu wel omdat er nog geen Huismeester is aangenomen, maar er zijn gesprekken met geïnteresseerde om deze functie te vullen. Het feit dat we hem zo weinig zien is omdat hij maar 16 uur in de week hier en in de Driewegenhof is en de andere 7 uur op kantoor om de administratieve kant van de functie te verwerken. Indien wij liever een huismeester voor meer uren willen hebben dan zullen de servicekosten stijgen en daarmee dus de huur.
Gesprekspunt 2
Het vele overlast is bekend bij Thijs en dus bij woongoed, maar Richard geeft aan dat zij ook afhankelijk zijn van de samenwerking met politie en jongerenwerk. Hij geeft ook aan dat ze onze hulp nodig hebben want zij kunnen niets doen als wij niet melden. Thijs geeft aan op de hoogte te zijn van diversen activiteiten en dat zij in samenwerking met de politie deze al in het oog houden en als er voldoende bewijzen zijn verzameld wordt daar zeker actie ondernomen. Woongoed is zich heel erg bewust van de teloorgang van de flat en omgeving, maar ook zij staan alleen net als wij.
Gesprekspunt 3
Alle camera’s in de flat werken, de surveillance ervan ligt bij een extern bureau, Op aanvraag worden deze uitgelezen. Dus ook hier hebben ze de hulp van de bewoners nodig. Bij constatering vragen ze ons om tijd en datum te noteren en als het even kan het nr. op de camera, Richard zegt hier ook over dat het bedrijf dat dit doet ook niet iemand heeft die 24/7 een mannetje hebben zitten die op de meanderlaan past. Dat dit niet te betalen is moge duidelijk zijn.
Aan de deuren is al gewerkt en helaas kunnen zij er ook niks aan doen als ongewenst bezoek gewoon samen met iemand die hier wel woont mee naar binnen loopt. Ook zijn het vaak jongelui die vrienden hier in de flat hebben wonen.
Gesprekspunt 4
Rotzooi om de flat is een ding van de gemeente en daar heeft ‘helaas’ woongoed ook geen grip op. Wat kunnen we dan wel doen? Veel en Vaak klagen en melden, melden, melden. Ook de vraag aan Thijs over de achtergelaten triest hangende verlaten fietsen is eigenlijk voor de gemeente. We hebben gevraagd of hij eens een ronde samen wil doen omdat bij de bewoners de weesfietsen bekend zijn.
De frequentie van schoonmaak door het Zanddorp is opgeschroefd naar 3x in de week, op maandag is het grote schoonmaak, op woensdag glaswerk en nalopen, en vrijdag alles nogmaals nalopen. Deze extra kosten neem woongoed volledig voor eigen rekening.
Gesprekspunt 5
Brandslangen zijn niet nodig in de flat, dit volgens de brandweer. Dit na de inspectie van de brandweer vorig jaar, deze is gedaan net voor de verbouwing, we hebben allemaal een rookmelder in huis en deze staat verbonden met de meldkamer, en de omliggende buren.
Richard geeft aan dat zij eerder al hebben aangegeven om een AED te willen financieren, alleen moet er een vereniging of instantie zijn die deze aanvraag doet en die een plaats aanwijzen waar deze komt te hangen, en die de jaarlijkse kosten regelen middels een subsidie aanvraag bij de gemeente. Bij ons zou dat de bewonerscommissie zijn in samenwerking met het wijkteam.
Gesprekspunt 6
Daar kunnen we kort op zijn ‘Wij Nederlandse Nederlanders zijn in de minderheid’
Richard en Thijs nemen een ietwat verontschuldigende houding aan en vertellen ons dat er weinig andere keus is. De samenleving is nu eenmaal zo aan het veranderen en zij moeten van de overheid ook nog eens deze hoeveelheid mensen een huis bieden. Daar hebben zij ook geen keuze in. Daarom is een goede samenleving belangrijk, en willen zij daar zeker aan bijdrage.
2de deel van de gesprekspunten
- We krijgen dus een 2de huismeester erbij, maar er wordt ook geopperd dat een ‘wijk conciërge’ weer heel wenselijk zou zijn. Ook ons voorstel om iemand uit de flat een aanspreek punt te laten zijn die ook wat tijd en diensten kan vervullen samen met de huismeesters. Dit wordt toegejuicht en mochten wij iemand weten dan mogen we die voordragen.
- Er is contact via Thijs met de handhaving en wijkagent waar zeker is gevraagd om regelmatig uit de auto te stappen en eens een rondje door de flat te doen, in hoeverre dit ook s’avonds kan gaat Thijs bespreken.
- Prullenbakken in de hallen is helaas niet haalbaar. De brandweer heeft dit niet toegestaan omdat dit brandgevaar oplevert, zelfs de papierbakken die er nu hangen zijn niet toegestaan. Omdat ze toch veel papierrotzooi opvangen neemt woongoed dit risico op zich.
- Op de opruimactie wordt positief gereageerd en Thijs werkt daar graag aan mee. Ook werd er geopperd om de troepgroep van het wijkteam te benaderen.
Ook hebben we gesproken over de tuinen en braakliggende stukken bij de nooduitgangen van de bergingen beneden. Het idee van Arnold vond wel bodem en er zal zeker over gesproken worden met de gemeente. Want voorlopig tegels en een paar bankjes zorgt, hopelijk, voor wat meer contact met je buurtgenoten. - Jeanne gaat met Thijs een keer een rondje doen om wat fietsen aan te wijzen.
- De gesprekken van Woongoed (Thijs) met de genoemde instanties zijn volop aan de orde en verlopen gunstig. Ambtelijke molens draaien niet snel, maar zijn wel in beweging.
- Een afvalplein en papiercontainers bij de andere ondergrondse containers is een zaak van de gemeente.
Naar ons idee was het een goed 1ste gesprek met woongoed en we hebben dan ook een afspraak voor volgende maand gemaakt om beider voortgang te bespreken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb